TOYOTA GEEFT DE COROLLA SEDAN EEN STRAKKERE STIJL MET DE NIEUWE GR SPORT

Net zoals de Hatchback en Touring Sports pakt de Corolla Sedan uit met een nieuwe GR SPORT uitvoering met dynamische ontwerpelementen, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

headerimage TOYOTA GEEFT DE COROLLA SEDAN EEN STRAKKERE STIJL MET DE NIEUWE GR SPORT

De Toyota Corolla Sedan krijgt een strakkere look met een nieuw GR SPORT model om het gamma te vervolledigen naar aanleiding van het succes van de GR SPORT uitvoering van de Corolla Hatchbak en Touring Sports. De drie carrosseriestijlen delen gemeenschappelijke stijlelementen, zoals de binnen- en buitenbekleding, lichtmetalen velgen en het stoelontwerp, waardoor een hechte GR SPORT familieband ontstaat.

De look van de GR SPORT is geïnspireerd op de prestatiegerichte GR modellen en dankzij de levendige TOYOTA GAZOO Racing-kleuren krijgt de elegante en kenmerkende vierdeurs-carroserieversie een meer jeugdige en dynamische toets.

Door de Corolla Sedan er wat frisser te doen uitzien, zal hij meer in de smaak vallen bij jongere klanten. Chroom maakt plaats voor pianozwarte details aan de buitenkant, zoals de voorgrille, de zijspiegelbehuizingen, de middenstijlen en zijdorpels, die het lage profiel van de wagen benadrukken. Er is ook het zwarte sierbeslag dat voor een opvallend C-vorming frame zorgt aan de hoeken van de voorbumper, wat het brede postuur van de wagen verhoogt.

De lichtmetalen velgen zijn zwart met een contrasterende heldere gepolijste afwerking aan het uiteinde van elke spaak en de rode ring rondom de naafdop die zo typisch is voor de GR. Er zijn twee verschillende ontwerpen met 10 spaken verkrijgbaar – 17-inch als standaard en 18-inch als optie.

Het dynamische karakter komt ook tot uiting in een discreet ingewerkte spoiler op de kofferklep, afgewerkt in de carrosseriekleur van de wagen, zwart sierbeslag achteraan boven het kenteken en GR SPORT emblemen achteraan.
Dynamic Grey is de nieuwe kenmerkende kleur voor de GR SPORT, een van de acht mogelijke kleuren. Zeven kleuren daarvan, waaronder Dynamic Grey, kunnen worden gecombineerd met een zwart datk in de eerste tweetonige lakoptie voor de Corolla Sedan.

Het dynamische gevoel van de cabine wordt versterkt door een zwarte dakhemelbekleding, een stuurwiel bekleed met zacht, geperforeerd leder en aluminium dorpellijsten vooraan met het GR-logo. De sportieve voorstoelen zien er niet alleen goed uit, ze zijn bovendien bijzonder comfortabel dankzij de ruime zij- en kussensteunen en geïntegreerde hoofdsteunen. Ze zijn bekleed met een combinatie van zwarte stof en hoogwaardig synthetisch leder, met een contrasterend vertikaal stikpatroon in het wit en het rood, bijpassend bij de TOYOTA GAZOO Racing-kleuren. Hetzelfde kleurenschema geldt voor de achterstoelen.

Als optie kan de koper van de Corolla Sedan GR SPORT kiezen voor een omgevingsverlichtingssysteem aan de binnenkant, LED-buitenlichten en de tweetonige lakafwerking van de carrosserie.

Het nieuwe model is afhankelijk van de lokale markt verkrijgbaar met de huidige 1,8 liter hybride- en 1,6 liter benzineaandrijving. De productie gaat van start in november 2020 en de verkoop, afhankelijk van de markt, vanaf januari 2021.

Sterckx - De Smet article image